2013. szeptember 16., hétfő

Kis tárolók.

Ma megint korán keltem. Ilyenkor élvezem a csendet és gyorsan bekapcsolom a gépet, hogy nyugodtan végignézegessem a számomra érdekes bejegyzéseket. Mindig találok benne valami jó ötletet amitől elkezdenek kattogni a fejemben a fogaskerekek, hogy hogyan lehetne megvalósítani és ugyanakkor egyedivé  is tenni. A foltvarrásban az a jó, hogy minden kis maradék anyag előbb- utóbb felhasználásra kerül.
 Amikor nyáron elmentem egy kezdő tanfolyamra, akkor még nem is gondoltam, hogy ezzel milyen lavinát indítok el itthon. Eddig is foglalkoztam ilyennel, de csak a kézzel megvarrható "nagymama virágoskertje" technikát használtam. Most ellenben olyan bátorítást kaptam, hogy elhatároztam mindenfélét kipróbálok.
Drága Anyósom 80 éve gyűjtögetett anyagait, foltjait rögtön átadta, hogy végre felhasználásra kerüljenek.Volt ott mindenféle fajtájú és mintájú anyag, amit már évek óta nem is gyártanak. Az egyik ilyen kis anyagdarabra  ránézve rögtön a kapcsos pénztárca jutott eszembe. Igaz az anyag puhasága miatt egy kicsit kétségeim voltak, de amikor a táskamerevítőt rávasaltam már tudtam,hogy tökéletes lesz a célnak. A kapcsot már megvettem régebben hozzá és így csak le kellett szednem a megfelelő sablont. Én a K 28-as szabásmintát választottam a www.fabtextil.hu oldaláról. A maradék anyagból még egy kis neszeszert is varrtam.



Ezen fellelkesülve elhatároztam, hogy megvarrom a régebben kinézett 7 rekeszes tárolót amit a használatos varrós cuccaim tárolására akartam használni. Hát mit mondjak ez már komolyabb tevékenység volt, de a végeredmény nagy elégedettséggel töltött el. Így néz ki készen és " belakva" :




2 megjegyzés:

  1. Szépek a tartókáid, és nagyon klassz a tárolód, csak a ferdepánttal nem vagyok teljesen kibékülve, valahogy olyan furán néz ki. Lehet, hogy keskenyebbet kéne használni? És a varratot előbb színt színre fordítva kéne varrni, aztán a visszáján, akkor szebben kifeküdne, majd a következőnél próbáld ki :) Mindenesetre ügyesen megoldottad, hogy internetről levett mintát a saját szád íze szerint varrj, és ez a lényeg. Puszillak Gina ui: Viszont többet nem kommentelek, csak ha leveszed a szóellenőrzést :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Igazad van a pánttal kapcsolatban. A ferde pántot nem Én vettem, hanem a lányom és éreztem, hogy nagyon széles, de nem volt más a kezem ügyében. Legközelebb mindent magam szerzek be, hogy tökéletes legyen. Köszi a jó tanácsokat. :)A szóellenőrzésnek meg utána nézek, csak még ezt is most tanulgatom.

      Törlés