2014. augusztus 14., csütörtök

A varrás legfontosabb kelléke

Hosszú kihagyás után ismét kedvet kaptam a varráshoz. Az FB csoportban olyan sokan mutattak egy összeállítást, hogy Én is szerettem volna megvarrni. Addig kerestem a hozzá való bordűrös anyagot, amíg eszembe nem jutott, hogy ígértem egy karácsonyi terítőt a Nővérkémnek. És persze a karácsonyi anyagaim között van egy szépséges bordűrös anyag.


Gyorsan elkészítettem az egyenlő oldalú háromszög sablont és kiszabtam. Szerintem jó lesz.


Össze is varrtam, de valahogy nem stimmelt a minta. Először nem értettem, de aztán elolvastam egy foltvarró társam nagyon alapos leírását és rájöttem, hogy hol rontottam el. Tehát újra kell varrnom az egészet, ezért félretettem, mert közben tanfolyamra mentem. A tanfolyamon hátizsákot varrtunk és mondanom se kell, hogy a felét se tudtam megvarrni a rövid idő miatt, ezért itthon kell magamtól folytatnom. Én igen makacs ember vagyok és addig nem nyugszom amíg el nem készül amit elkezdtem. Az első varrás a folytatáskor a táska aljának felvarrása . Legnagyobb örömömre nagyon szépen sikerült. De az öröm csak addig tartott amíg rá nem jöttem, hogy nem az aljára, hanem a tetejére varrtam fel. Na ekkor kibuktam, de mérgemben eszembe jutott az oktatóm Gina mondata ami a tanfolyamon elhangzott. Valaki akkor is rossz helyre varrt egy csíkot és mondta neki, hogy vegye elő a bontót és szedje le vele. Az illető nem ismerte és csodálkozott, hogy van ilyen. erre mindenki mondta, hogy ez a legfontosabb varró kellék, mert mindig van amikor bontani kell azért, hogy szép és pontos munka kerüljön ki a kezeink közül. Persze ez a varrógép tartozéka, de külön is lehet venni. Nekem is van belőle minden varrós táskámban. Na a hátizsák még mindig nem készült el, pedig már egy hete varrom és holnap át kellene adnom a leendő kisgazdájának. De a cérnabontó azóta is használatban van, mert valami vagy nem stimmel, vagy nem tetszik. Szerintem ezt a hátizsákot bontottam a legtöbbször, de ha végre elkészül, akkor remélem meg leszek elégedve. És most megyek vissza varrni illetve bontani, mert a tetejét természetesen nem jó irányba varrtam. De jó lenne az időjárásra, vagy a koromra fogni ezt, de lehet hogy csak simán kétbalkezes vagyok. :D Majd beszámolok az eredményről.

2 megjegyzés:

  1. Várom a beszámolót :) Ennyi bontás után biztosan nagyon szép lesz !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azóta megint bontottam. Már minden varrást kétszer varrtam, de végre elkészült. :) Ezt a nővérem kisunokájának csináltam, de remélem a sajátomat ,már csak egyszer kell végig varrni. Már csinálom a képeket, hogy feltehessem.

      Törlés