2018. április 30., hétfő

Öttlet az anyagválogatáshoz

Mivel majd 3 év kihagyással kezdtem el újra varrni, ezért sok mindenen változtatni kellett. Előszőr is a lányomat is megfertőztem a hobbymmal és Ő is gyújtögetésbe kezdett. Minden foltvarró ismeri azt a tanácsot, hogy tervezz és válasz anyagokat a varráshoz, de ugyanakkor szinte senki nem tudja betartani saját filozófiáját. Elég ha elmegyünk egy bolt kirakata mellett és már is elcsábulunk. Megláttjuk kedvenc boltosunk által felrakott anyagmintákat és máris szaldunk, mert ebből nekünk is kell. Így volt ez velünk is. Az anyagok gyűltek a tervekkel együtt és hogy most belefogtunk a tányleges megvalósításba már fogalmunk sincs mi van a birtokunkban. A lányom találta ki, hogy vágjunk ki minden anyagból egy kis négyzetett és varrjuk össze. Így tervezéskor látjuk mi van meg és az anyagmintát elvíve magunkkal a vásárláshoz, könnyen tudunk hozzá passzoló anyagot venni. 
Persze a kivágás könnyen ment, de amint kiterítette az alapot váratlan akadályba ütközött, mert megjelent 1 éves kedvence aki nehezményezte, hogy nem vele foglalkozik.

Egy kis idő után tovább folytatódott a munka. Az anyaggyújtemény ugynevezett szalag technikával készült. Előszőr elhelyeztük egymás mellé az anyagmintákat és rávasaltuk egy egy oldalas ragasztóalapra.

Majd behajtva a hátoldalán varrásszélességgel összevarrtuk az így kialakult csíkokat. Aztán középen elvágtuk a bevarrást, hogy szét lehessen vasalni .


Persze ezt meg kellett ismételni a másik irányba is.


Így nézett ki a végén a hátoldal.


Ez az ilyen lett előlről a kész mintatár. Ha újabb anyagokat veszünk, akkor csak hozzávarrunk egy új csíkot és újra teljes lesz.



Nemsokára remélem elkészül az enyém is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése