2014. február 23., vasárnap

Tanfolyamon táskát varrtunk

Ismét eljött a szombat és újra Kacsuk Évi tanfolyamára mentem. Most táskavarrás volt a soron. Már nagyon vártam az összejövetelt, mert bár a hullámos illúzió és a levélvarrás során is sok újat tanultam, de igazából a táskavarrás az amire már régóta vágytam. Hát nem is csalódtam most se. Megint összejöttünk 10-12-en és nekiálltunk alkotni. Éva, hogy igazán sok minden beleférjen a napba, nem csak a táskavarrás fortélyaiba avatott be, hanem a táska díszéül választott stencil technikát is megmutatta. Hihetetlen volt, hogy mindenki más anyagra más-más mintát választva milyen csodálatos dolgokat alkotott. A sok mintát látva és az egyszerű kivitelezést végigcsinálva már is rengeteg felhasználási lehetőség futott át az agyamon. Muszáj lesz beszerezni még néhány színt, hogy igazából megvalósítsam terveimet. Én végül a sok mintából a lányom kínai állatát a sárkányt választottam és ezzel el is dőlt,hogy a táska még sem az enyém lesz, hanem az övé.  Ilyen lett.

Ezután kiszabtuk a táska elejét, oldalát, belsejét és elkezdtük a tűzést. Na itt Én csak egyenes vonalakat és rácsokat varrtam, de most már végképp elhatároztam, hogy megtanulom a szabadkézi tűzés legegyszerűbb formáit, mert a fejemben formálódó tervek megvalósításához szükség lesz rá.
Mivel az idő vészesen telt, ezért a tűzést abbahagyva Évi megmutatta, hogy hogyan lehet a cipzárt belevarrni bujtatott varrással az elejébe. Bár tegnap csak figyeltem, de ma reggel nekiálltam és gyorsan belevarrtam, hogy el ne felejtsem a mozzanatokat. Nagyon örültem, hogy ilyen szép pontos varrással sikerült megoldanom. Most így néz ki.


Holnap megvarrom a másik oldalt és a tegnap hallottak alapján összeállítom a táskát. A sorrend meg van, de lehet, hogy még se patentot teszek a tetejére, hanem cipzárat varrok bele, mert a lányomnak ez lenne a vágya.
Mindent egybevéve nagyon hasznosak voltak ezek a tanfolyamok. Éva nagyon aranyos és segítőkész, a csapat minden alkalommal szenzációs volt. Igazán jó hangulatban teltek el a napok és szinte repült az idő. Megnyugtató volt, hogy akik már régóta foglalkoztak a varrással,  azok is tanulni vágytak,de ugyanakkor sokat segítettek az apróbb trükkökben egymásnak. Remélem még több ilyen rendezvényre fogok eljutni.
Persze ha elkészül a táska, akkor bemutatom majd.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a zseb, gratulálok! És amiket írtál, boldog vagyok, ha ilyen sikeresnek és hasznosnak találtad ezt a napot is. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm, hogy részt vehettem rajta. Nekem ezek az alkalmak felérnek egy terápiával. Ilyenkor feltöltődöm és tele leszek megvalósításra váró tervekkel. A dicséret meg még jobban inspirál.:)

    VálaszTörlés