2014. augusztus 22., péntek

Varrás helyett befőzés

Mivel a varráshoz való hozzávalók Budapesten maradtak és az eső szakad, ezért folytatjuk a kamra feltöltését télire. Itt a paradicsom és az ezzel kapcsolatos dolgok szezonja. A lecsót 10 kg paprikából, 5 kg paradicsomból és 2,5 kg hagymából csináltuk, meg persze fél liter olaj és só is került bele. A 20 üveg most vár címkézésre és mehet a 20 üveg is a polcra. A paradicsomlé 20 kg paradicsomból készült. 12 üveg 750 ml-es üveg után a többit félliteres és 3 dl-es üvegekbe töltöttem,mert a férjem imádja csak úgy meginni.


A csalamádét évek óta ugyanazon recept alapján teszem el, amit még 20 évvel ezelőtt küldött be a helyi újságba egy volt kolléganőm. A "Margó csalamádéja" azóta elindult világjáró útjára, mert ezen a néven a google is kidobta.  Nagyon finom.


És közben készül az uborka is. Lassan kitolhatjuk a kamra falait, mert nem fér bele a sok üveg. Ezek után ha visszaérünk pestre, akkor 1 hétig aludni fogok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése