2013. szeptember 23., hétfő

Vert csipkék

A horgolás után egy újabb kihívást kerestem és beiratkoztam egy csipkeverő tanfolyamra. A kézügyességem itt se hagyott cserbe és a tanfolyam 2 napjára már elkészült az első terítőm. Utána naponként csináltam egy terítőt úgy belejöttem. A tanárnőm csak ámuldozott gyors haladásomon, de ugyanakkor örömmel tanított különleges fogásokat is. Sajnos kezdőknek való mintákat nagyon nehéz találni, mert ha néhány foltvarró féltve őrzi mintáit, akkor a csipkeverőkre ez százsorosan igaz. A mintákat saját maguk tervezik, a kész munkákat rögtön zsűriztetik és a minta attól kezdve az Ő tulajdonuk. Félévig bújtam az antikváriumokat, hogy a fellelhető régi Fürge Újak újságokat megszerezhessem. Ennek köszönhetően rengeteg kis terítő mintát szereztem és csak csináltam és csináltam. Ilyenek lettek amik még megvannak és nem ajándékoztam el.





























A tervezéssel is megpróbálkoztam. Néhány apróság fellelhető a listában is. A végén terítőimmel egy kiállításra is felkértek. Miskolcon a Görömbölyi Közösségi Házban voltak kiállítva a terítőim 1 hónapon keresztűl.

2 megjegyzés:

  1. Ajánlom figyelmedbe a www.tkcsipke.blogspot.hu blogomat, ahol héhány terítő, több szél és betétcsipke mintarajza található meg.

    VálaszTörlés